ronjaaosterberg.blogg.se

Här får ni följa med mig på ett av mina äventyr där jag gräver guld i USA. Gräver guld i minnen och relationer det vill säga, samtidigt som jag tar hand om barn. Ja, ett aupair år alltså. Enjoy!

Blogg-block

Kategori: Allmänt

 
Har haft en liten spärr de senaste veckorna på denna blogg. Har inte orkat att verkligen sätta mig ner och krafsa ihop något. Dels för att jag har haft ganska mycket för mig det senaste, men även för att jag inte vill skriva meningslösa inlägg om vardagen. Känns tråkigt att läsa och ännu tråkigare att skriva. Lovade mig själv när jag gjorde denna bloggen att den inte ska vara en "Hej idag har jag..."-blogg. Hellre skriva mer sällan och sammanfatta mina senaste veckor än att skriva ihop något kasst om mina inte så händelserika jobb-vardagar. 
 
Tänkte på det här om veckan. Att det utåt ser ut som att jag lever värsta lyxlivet här borta med massa sjukt bra saker hela tiden. Och alltså missförstå mig inte, jag gör jätteroliga saker och är verkligen superlycklig över det saker jag hittar på och hur jag har det. Men min vardag är inte glammig. Jag är ju inte här på semester liksom, klart man väljer att visa det bästa och grymmaste sakerna på instagram, men jag är ju här och jobbar. Det är det jag gör på dagarna. Nu har jag det rätt gött i just min familj och jag jobbar inte i närheten lika hårt som många av mina vänner gör. Jag har både vart ledig många långhelger nu, är ledig alla helger (som aupair har du egentligen endast rätt till en helledig helg i månaden), har mycket fritid på dagarna osv. Dels på grund av de judiska högtiderna, men också för att mina värdungar är väldigt gamla och de sköter sig själva väldigt mycket. Jag antar att vissa bara har tur och otur med sådant. Men trots det så jobbar jag fortfarande. Och visst - jag gör mycket roliga saker här borta, men vill inte förvirra folk om att jag glider på en räkmacka för jag jobbar ju faktiskt som sagt och att vara aupair är trivsamt, ja - men det är inget glitter och glamour-jobb direkt, haha. 
 
Med det sagt - så gillar jag min familj väldigt mycket och det är så skönt att känna. Börjar verkligen känna mig hemma här nu. Även om jag bara varit här i 8 veckor så känns det väldigt bra. Både med familjen, staden och vännerna. Så det är jag otroligt glad för. 
 
OCH - det goa sakerna jag har haft för mig på min lediga tid det senaste har vart skitkul!! Vi har vart på Electric Bounce House där vi såg Zedd och Calvin Harris spela vilket var jättebra. Det var kul att få bocka av att gå på konsert för det var faktiskt ett av de sakerna jag ville göra här under året. Jag har även vart med en vän till Wrentham som är en outlet här i närheten av där jag bor. Det var helt okej, jag brukar inte hitta så jättemycket på sådana ställen för jag är inte så mycket för märkeskläder oftast. Men lite pengar lämnade jag allt där och bytte ut mot ett par påsar som följde med hem. Vi var även iväg till Topsfield Fair vilket var en slags karnival en bit från vart jag bor. Detta var faktiskt jätteroligt på ett lite speciellt sätt, för vi fick verkligen se Amerika när vi var där. Det var liksom alla fördomar angående mat och hälsan på människor som bekräftades där - så mycket onyttig mat och så mycket överviktiga människor. Det kändes väldigt amerikanskt och även ett ställe som det inte kryllade av så mycket utländska turister utan mer amerikaner. Det var roligt att se faktiskt - hur det är ute på landet. Som sagt det bekräftade mycket av de fördomar man har om detta land och det är en sak man inte får uppleva jättemycket i Boston då det ändå är en storstad och det är många som lever på ett sätt som är närmare till det åtminstone jag är van vid. Annars har jag gjort andra småsaker som att fortsätta utforska och vandra runt i Boston, umgås med vänner, fixa tillbaka mina ögonfransförlängningar, shoppa, träna och äta gott. 
 
Sedan hade jag ju min dag för året också, vilket var väldigt mysigt. Det kändes konstigt att inte fira den hemma men jag fick mig allt ett samtal från familjen och sedan fick jag fira den med både vänner här och familjen här. Så jag har ingenting att klaga på på den fronten. Vi åt på den godaste pizzarestaurangen jag någonsin vart på med verkligen den GODASTE pizzan och sedan fick jag äta världens godaste tårta på kvällen. Så maten levererade åtminstone. All cred till mamma för de underbara tårtorna hon bakat de senaste 18 åren, men denna J.P Licks-tårtan är svår att slå. En slags glasstårta med oreos, chocolate chip cookies och brownie typ. Helt otrolig. En favorit här hemma faktiskt, tror vi har käkat tårta typ 5 gånger sedan jag kom hit haha. Vi har haft mycket att fira. 
 
Skippar bildbomb detta inlägg då jag bestämde mig för att skapa en mapp av bilder på facebook så latar mig och pekar er dit om ni vill se bilder. 
 
Denna vecka ska jag för första gången på 2 veckor jobba måndag-fredag, vilket ändå känns okej. Vill inte bli för bekväm med mina timmar. Imorgon ska vi och se Bruins spela hockey vilket jag ser SÅ mycket fram emot och nu fram till nyår har jag så många bra saker att se fram emot så jag är glad. Ledig måndag-torsdag första veckan i November (som jag faktiskt borde hitta på något trevligt att göra på, så segt att alla vänner jobbar bara så man inte kan ta en trip någonstans...), thanksgiving i NYC, Montreal i början på december, NYC igen några veckor in i december, möta upp min bästis i NYC den 22 december och spendera några dagar där för jul, komma hem till Boston, hämta upp min andra bästis som flyger hit från Cincinatti den 28 december, hänga här några dagar, åka tillbaka till NYC för att fira nyår med massa goa människor. Klagar verkligen inte på min fria tid faktiskt, haha. Det är typ lite garvigt faktiskt att jag bara ska åka fram och tillbaka till NYC bara sådär, som om det vore världens vanligaste grej haha. Den detaljen är jag rätt nöjd med, har sagt det förr och säger det igen, älskar den staden. Livets stad. Är sådär barnsligt pepp för nyår där, som faktiskt är en annan sak som jag verkligen ville göra under mitt år här. Nyår på Times Square, haaaallåja. Najs. Med både Pettan och Carro vid min sida. Tveksam om nyår någonsin lockat så mycket. 
 
OCH på min mindre glammiga tid har jag börjat kolla Prison Break för både Malin och Carro sa åt mig att göra detta och jag blir så arg på mig själv för att jag inte gjort det tidigare. Så bra. OCH för er som missat har dom börjat sända säsong 2 av Portkod nu. Hade missat det själv men insåg det idag. Så mysigt. 
 
Denna måndagens höjdpunk var att äta ägg till frulle vilket var sjukt gött och ett roligt samtal i facebook-chatten. (haha my point exactly - vardags glamour) Dagens minus var hur äcklig kallt det var imorse när vi skulle gå till skolan. Och fortfarande dom äckliga kalkonerna som ockuperar gatorna. Läskiga djur, haha förra veckan fick en taxibil köra och skydda mig för det var typ 8 gigantiska kalkoner som gick framför mig på vägen. Så fult verkligen. 
 
måste bara visa denna bild som gjorde mig så glad. fin dag, fin vän, fint allt. 
 
Det var mina ups and downs i livet. Hoppas verkligen ni lever livet vart i världen ni än är vänner. Och jag saknar massor av er som läser detta. Önskar ni var närmare än ni är. Ni som känner mig bra vet att jag har en kärlek till citat här i livet och det finns ett som säger "Missing someone isn't about how long it has been since you've seen them or amount of time since you've talked. It's about that very moment when you find yourself doing something and wishing they were right there by your side." Och ja, jag har många människor som stämmer in på det citatet. Men varje gång jag saknar någon så tänker jag bara på hur otroligt lyckligt lottad jag är, på riktigt alltså, för att jag har alla dessa fina människor som jag lärt känna, som är värda att sakna. Ta hand om er mina fina. Och visa mycket kärlek till varandra, sådant kan man aldrig göra för mycket och vi tar varandra för givet allt för ofta. Kram på er